Moja kuhinja:

SADNI NARASTEK S KLINČKI



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 limona
  • 1 ščepec soli
  • 1 jajce
  • 15 dag drobtin
  • 3 hruške
  • 1 KOZAREC MLEKA
  • MALO SLADKORJA(ODVISNO OD SLADKOSTI JABOLK IN HRUŠK)
  • 2 žlici moke
  • malo mandljevih lističev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3118

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 900

Navodila za pripravo

OLUPIMO JABOLKA IN HRUŠKE ju nastrgamo in naložimo v plasteh v pomaščen in z drobtinami in klinčki (lahko uporabimo tudi cimet namesto njih) v prahu potresen ognjevarn pekač.
Vsako plast sadja potresemo z drobtinami, sladkorjem, vanilijo in limonino lupino.
Zadnjo plast v pekaču potresemo z drobtinami, nato vse skupaj polijemo z dobro ražvrkljanim prelivom iz mleka, jajca, moke in ščepca soli.
Pekač damo v pečico in pečemo na 180 stopinj celzija 35 minut.
Petnajst minut pred koncem potresemo še z mandeljni(po želji).

Najbolje tekne še topel.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev