SADNI NARASTEK S KLINČKI
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Simona Rus
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 limona
- 1 ščepec soli
- 1 jajce
- 15 dag drobtin
- 3 hruške
- 1 KOZAREC MLEKA
- MALO SLADKORJA(ODVISNO OD SLADKOSTI JABOLK IN HRUŠK)
- 2 žlici moke
- malo mandljevih lističev
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3118 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 900 |
Navodila za pripravo
OLUPIMO JABOLKA IN HRUŠKE ju nastrgamo in naložimo v plasteh v pomaščen in z drobtinami in klinčki (lahko uporabimo tudi cimet namesto njih) v prahu potresen ognjevarn pekač.
Vsako plast sadja potresemo z drobtinami, sladkorjem, vanilijo in limonino lupino.
Zadnjo plast v pekaču potresemo z drobtinami, nato vse skupaj polijemo z dobro ražvrkljanim prelivom iz mleka, jajca, moke in ščepca soli.
Pekač damo v pečico in pečemo na 180 stopinj celzija 35 minut.
Petnajst minut pred koncem potresemo še z mandeljni(po želji).
Najbolje tekne še topel.