Sirova torta brez peke
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Anja Kert
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 170 g maslo
- 1 ščepec sol
- 50 g sladkor
- 350 g piškotov
- 600 g skute
- 200 g sladkorja
- 240 ml sladke smetane
- 120 g jedilne čokolade
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4469 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 816 |
Navodila za pripravo
Piškotna skorja (prve 4 sestavine): Namaži pekač za torto z maslom ali sprejem za peko. V posodi zmešaj piškote, sladkor, maslo in sol. Razporedi maso po dnu in robovih pekača in pri tem močno pritiskaj. Pokrij in postavi v hladilnik.
Naredi obliv (zadnji dve sestavini): Čokolado in smetano daj v posodo nad vrelo vodo in mešaj dokler ne nastane gladek in svetleč obliv. Štiri žlice prihrani za pozneje, ostalo pa razporedi po dnu in stranicah skorje. Zopet pokrij in postavi v hladilnik.
Naredi skutno peno: Stepi skuto dokler ne postane puhasta, približno 3 minute. Zmanjšaj moč stepalnika in počasi dodaj sladkor in sol. Zopet povečaj hitrost in stepaj do zelo puhastega.
Stepi smetano, da začne delati vrhove. Vmešaj 1/4 smetane v skuto, nato pa dodaj še preostalo in previdno vmešaj. Vlij v skorjo in poravnaj, nato pa rahlo udari s pekačem ob površino, da se izločijo mehurčki.
Preostal obliv daj v vrečko za okraševanje in delaj kroge od sredine torte navzven, nato pa s konico noža potegni črte iz sredine proti robu. Med vsakim potegom obriši nož. Lahko pa enostavno rišeš po torti kot jaz.
Pokrij in zamrzni za eno uro ali pa daj v hladilnik čez noč. Tik pred serviranjem jo vzemi iz pekača in po želji dodatno okrasi.