Moja kuhinja:

Sirova torta brez peke



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 170 g maslo
  • 1 ščepec sol
  • 50 g sladkor
  • 350 g piškotov
  • 600 g skute
  • 200 g sladkorja
  • 240 ml sladke smetane
  • 120 g jedilne čokolade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4469

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 816

Navodila za pripravo

Piškotna skorja (prve 4 sestavine): Namaži pekač za torto z maslom ali sprejem za peko. V posodi zmešaj piškote, sladkor, maslo in sol. Razporedi maso po dnu in robovih pekača in pri tem močno pritiskaj. Pokrij in postavi v hladilnik.

Naredi obliv (zadnji dve sestavini): Čokolado in smetano daj v posodo nad vrelo vodo in mešaj dokler ne nastane gladek in svetleč obliv. Štiri žlice prihrani za pozneje, ostalo pa razporedi po dnu in stranicah skorje. Zopet pokrij in postavi v hladilnik.

Naredi skutno peno: Stepi skuto dokler ne postane puhasta, približno 3 minute. Zmanjšaj moč stepalnika in počasi dodaj sladkor in sol. Zopet povečaj hitrost in stepaj do zelo puhastega.

Stepi smetano, da začne delati vrhove. Vmešaj 1/4 smetane v skuto, nato pa dodaj še preostalo in previdno vmešaj. Vlij v skorjo in poravnaj, nato pa rahlo udari s pekačem ob površino, da se izločijo mehurčki.

Preostal obliv daj v vrečko za okraševanje in delaj kroge od sredine torte navzven, nato pa s konico noža potegni črte iz sredine proti robu. Med vsakim potegom obriši nož. Lahko pa enostavno rišeš po torti kot jaz.

Pokrij in zamrzni za eno uro ali pa daj v hladilnik čez noč. Tik pred serviranjem jo vzemi iz pekača in po želji dodatno okrasi.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev