Skutni kolač brez dna
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tamara Habjanič
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: katerikoli
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 ščepec soli
- 250 g sladkorja
- 750 g skute
- 2 jedilna žlica ruma
- 1 vanili sladkor
- 250 g masla
- 125 g pšeničnega zdroba
- 1/2 naribane limonine lupinice
- 1 zavitek praška za vanilijev puding
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 6993 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 908 |
Navodila za pripravo
Pečico segrejemo na 175°C. Maslo sobne temperature penasto stepemo. Dodamo mu sladkor, rumenjake, rum in drobno nastrgano limonino lupino, nato pa vse skupaj stepamo še toliko časa, da dobimo svetlo, kremasto zmes.Zdrob zmešamo s pecilnim in pudingovim praškom. Mešanico zamešamo v kremasto zmes, ki smo si jo prej pripravili, potem pa previdno umešamo še skuto.
Beljake v posodi posolimo in stepemo v čvrst sneg, ki ga po obrokih vmešamo k skuti.
Maso nadevamo v pekač in zgladimo in pečemo približno 60 minut, da kolač po vrhu zlato porumeni.
Dušan Orešek
Ne vidim napisanih št. jajc!