Moja kuhinja:

Skutni kolač brez dna



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: katerikoli

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec soli
  • 250 g sladkorja
  • 750 g skute
  • 2 jedilna žlica ruma
  • 1 vanili sladkor
  • 250 g masla
  • 125 g pšeničnega zdroba
  • 1/2 naribane limonine lupinice
  • 1 zavitek praška za vanilijev puding

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6993

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 908

Navodila za pripravo

Pečico segrejemo na 175°C. Maslo sobne temperature penasto stepemo. Dodamo mu sladkor, rumenjake, rum in drobno nastrgano limonino lupino, nato pa vse skupaj stepamo še toliko časa, da dobimo svetlo, kremasto zmes.Zdrob zmešamo s pecilnim in pudingovim praškom. Mešanico zamešamo v kremasto zmes, ki smo si jo prej pripravili, potem pa previdno umešamo še skuto.
Beljake v posodi posolimo in stepemo v čvrst sneg, ki ga po obrokih vmešamo k skuti.
Maso nadevamo v pekač in zgladimo in pečemo približno 60 minut, da kolač po vrhu zlato porumeni.



Dušan Orešek

Ne vidim napisanih št. jajc!



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev