Moja kuhinja:

Sladek kruhov narastek z granatnim jabolkom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 8

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 10 rezin starega kruha
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 vanili sladkor
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 dl sladke smetane
  • 3 jajce
  • 0,5 dl mleka
  • malo ingverja, cimeta
  • malo masla
  • 1 granatno jabolko

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3720

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 640

Navodila za pripravo

Star kruh narežemo na kockice, ga stresemo v večjo skledo in prelijemo z mlekom, stepeno sladko smetano in začinimo z ingverjem, cimetom in dodamo še sladkor in vanili slakor in vse skupaj dobro premešamo.

Pekač dobro premažemo z maslom in nanj nadevamo narastek, ki ga nazadnje prelijemo še s kislo smetano in jajco, ki smo jo dobro premešali.

Pečemo v pečici 40 minut na 200 stopinj celzija.
Pečeni narastek narežemo, serviramo na krožnike in nanj nadevamo nekaj zrnc granatnega jabolka.

Tisti najbolj sladkosnedi, si lahko zraven privoščite še kakšen sadni preliv, da bo doživetje res popolno, borbončice, pa bodo "vriskale" od granatnega jabolka, ki pooseblja afrodiziak in je prava zakladnica vitaminov.

Chefov nasvet:

Pa dober tek!

jajce , kruh , kisla smetana , narastek , granatno jabolko




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev