Moja kuhinja:

Sladka mandljeva srca



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 9 dag sladkorja
  • 9 dag masla
  • 22 dag ostre moke
  • 9 dag mletih mandljev
  • 25 dag sladkorja v prahu (za glazuro)
  • 1 stepeno jajce
  • 2 žlički nastrgane limonine lupinice
  • 2 žlici vode (za glazuro)
  • 3 žlice limoninega soka (za glazuro)
  • (bela) pisalna barva za piškote

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2725

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 570

Navodila za pripravo

Zmehčano maslo utepemo s sladkorjem in jajcem. Dodamo limonino lupinico in mlete mandlje. Primešamo moki in zamesimo testo.

Razvaljamo na pribl. 4 mm debeline in izrezujemo srca. Pečemo 10 minut na 180 stopinj, da malce porjavijo. Ohlajene obrobimo z (belo) pisalno barvo v tubi.

Sladkor v prahu stopimo nad soparo z vodo in limoninim sokom. Dodamo barvilo/aromo po želji. S pomočjo čopiča obarvamo notranji del obrobe. Polagamo na pladenj, da se glazura posuši.

Če se glazura sproti strjujejo, po kapljicah dodajamo limoninega soka.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev