Moja kuhinja:

Sladka razvada za naju



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 vanilijev sladkor
  • 5 dcl mleka
  • 15 dag moke
  • 30 dag skute
  • 2.5 dcl sladke smetane
  • 15 dag sladkorja
  • ščep soli
  • 15 dag orehov
  • malo cimeta
  • malo limonine lupine
  • 7 jajc
  • 5 žlic moke
  • 15 dag borovnic
  • 5 dag nalistanih mandljev
  • 3 žlice ruma

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2665

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 789

Navodila za pripravo

Iz treh jajc, moke, mleka, ščepca soli naredimo gladko, tekoče testo za palačinke. Spečemo jih na malo olja.
Za orehov nadev zmešamo orehe, 1.5 dcl smetane, 7 dag sladkorja, en vanilijev sladkor, malo ruma, malo cimeta in eno jajce. Nadev razen treh žlic, ki jih prihranimo za gratiniranje, namažemo na palačinke in jih prepognemo 2 krat.
Za skutin nadev z borovnicami zmešamo skuto, dve jajci, 8 dag sladkorja, en vanilijev sladkor, malo limonine lupine, nalistane mandlje in borovnice. Dve žlici borovnic prihranimo za preliv na koncu. Nadev namažemo na palačinke in jih prepognemo.
Palačinke naložimo v pekač, ki smo ga na tanko namazali z oljem. Na eni strani pekača naložimo palačinke z orehovim nadevom, po vrhu jih tanko premažemo z nadevom, ki smo ga prihranili. Na drugi strani naložimo palačinke s skutinim nadevom z borovnicami. Zmešamo 1 jajce, preostalo smetano, 1 žlico sladkorja in prelijemo čez palačinke. Par borovnic potresemo po vrhu.

Pečemo – gratiniramo v pečici na 180 stopinj, približno 30 minut. Ko jih vzamemo iz pečice, naj deset minut počivajo, nato jih postrežemo. Skutine lahko prelijemo z vročimi borovnicami. Dve žlici borovnic in eno žlico sladkorja pogrejemo in prelijemo čez palačinko.

Dober tek, najbolj teknejo v dvoje.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev