sladki indijanci
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: monika koprivnjak
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 jedilna žlica VODE
- 8 dag moke
- 26 dag sladkorja
- . BISKVITNO TESTO:
- 6 dag slakorja
- 3 beljaki
- 2 rumenjaka
- . BELJAKOVA MASA
- 5 beljakov
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2897 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 908 |
Navodila za pripravo
,
ZA BISKVIT: vse sestavine zmešaj in s tulcem oblikuj kroge, ki jih naneseš na peki papir, in speci na 200 stopinj do zlato rjave barve: ali namesto biskvita daj jaffa kekse.
BELJAKOVA MASA: v 4 žlice vodie skuhaj 18 dag sladkorja, da se popolnoma stopi in zgosti, beljake in preostali sladkor stepi v trd sneg ter dodaj še topel stopljeni sladkor, skupaj še premešaj ter s tulcem nabrizgaj na pečen biskvit. lahko jih poliješ še z stopljeno čokolado, ki pa naj ne bo prevroča in jih ohladi v hladilniku.