sladki rogljički
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: eno rizvič
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 kos jajca
- 1 čajna žlica soli
- 1 kg moke
- 2 dcl olja
- 5 dag masla
- 10 dag sladkorja
- 4 dcl mleka
- 1 kos kvas(kocka)
- 15 dag nutele
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3367 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 862 |
Navodila za pripravo
V skodelico toplega mleka daš zdrobljen kvas,sol,žličko sladkorja in pustiš da vzhaja.V večjo plastično posodo vlijemo mešanico z kvasom in vse ostale sestavine(razen eno jajce in maslo ) ter DOBRO vse skupaj premesimo.Pokrijemo in pustimo 1 uro vzhajati.Ko je testo vzhajalo ga razdelimo na 4 dele in vsakega posebej razvaljamo na tanko v obliki kroga in iz njega izrežemo trikotnike.Na vsak trikotnik damo malo nutele in gazvijemo v rogljiček in položimo na pekač obložen z peki papirjem.Stopimo maslo in mu dodamo rumenjak,premešamo in vsak rogljiček po vrhu premažemo z to mešanico.Pečemo v pečici na 220 stopinj dokler rogljički ne dobijo lepo rumeno barvo.
Zamesiti testo sa nadošlim kvascem, jajima, uljem, brašnom, preostalim mlekom i pustiti 1 sat da naraste. Napraviti 4 jufkice i svaku razvući u krug, iseći trouglove, puniti eurokremom i umotati kiflice.
Poredjati u pleh na pek-papir, premazati umućenim žumancetom, malo otopljenim margarinom i od gore posuti šećerom.
Peći na 220 C dok ne dobiju lepu boju.