Moja kuhinja:

sladki rogljički



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 kos jajca
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 kg moke
  • 2 dcl olja
  • 5 dag masla
  • 10 dag sladkorja
  • 4 dcl mleka
  • 1 kos kvas(kocka)
  • 15 dag nutele

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3367

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 862

Navodila za pripravo

V skodelico toplega mleka daš zdrobljen kvas,sol,žličko sladkorja in pustiš da vzhaja.V večjo plastično posodo vlijemo mešanico z kvasom in vse ostale sestavine(razen eno jajce in maslo ) ter DOBRO vse skupaj premesimo.Pokrijemo in pustimo 1 uro vzhajati.Ko je testo vzhajalo ga razdelimo na 4 dele in vsakega posebej razvaljamo na tanko v obliki kroga in iz njega izrežemo trikotnike.Na vsak trikotnik damo malo nutele in gazvijemo v rogljiček in položimo na pekač obložen z peki papirjem.Stopimo maslo in mu dodamo rumenjak,premešamo in vsak rogljiček po vrhu premažemo z to mešanico.Pečemo v pečici na 220 stopinj dokler rogljički ne dobijo lepo rumeno barvo.

Zamesiti testo sa nadošlim kvascem, jajima, uljem, brašnom, preostalim mlekom i pustiti 1 sat da naraste. Napraviti 4 jufkice i svaku razvući u krug, iseći trouglove, puniti eurokremom i umotati kiflice.

Poredjati u pleh na pek-papir, premazati umućenim žumancetom, malo otopljenim margarinom i od gore posuti šećerom.

Peći na 220 C dok ne dobiju lepu boju.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev