Moja kuhinja:

Slana ajdova pogača



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - mleko
  • 2 dcl kisle smetane
  • 3 ščepec soli
  • 2 kos kvasa
  • 2 jedilna žlica pšenični zdrob
  • 600 g ajdove moke
  • 600 g bele moke
  • 800 g domače skute
  • 2 kos jajci
  • 150 g domače smetane
  • 100 g domače smetane za premaz

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 8709

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 655

Navodila za pripravo

Ajdovo moko poparimo z toplim mlekom ter dodamo belo moko ter sol. Na sredini naredimo jamico ter vanjo damo kvas. Kvas pokrijemo z moko ter damo na toplo, da vzhaja. Ko vzhaja ga pregnetemo, testo pokrijemo ter pustimo počivati oz.vzhajati še 1x. V tem času naredimo nadev iz skute, kisle smetane, jajc, zdroba ter domače smetane. Domača skuta ter smetana data izvrstni okus. Vzhajano testo razvaljamo na pomokanem prtu, ga nadevamo ter oblikujemo. Na pekaču naredimo tudi kose, da je potem lažje rezati, pa tudi lepša skorjica se naredi. Postrežemo še tople kose.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev