slastna rolada
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: nina kastelec
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: lahek
Količina: 10
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
biskvit
- 5 jedilna žlica sladkorja
- 2 jedilna žlica moke
- 1 jedilna žlica kakava
- 1/2 pecilnega praška
- 5 jajc
krema
- 4 jajca
- 5 jedilna žlica sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 4 jedilna žlica moke
- 300 ml mleka
- 2 rebri temne čokolade za kuhanje
- 200 g masla ali margarine
temna glazura
- 100 g temne čokolade
- 1 jedilna žlica olja
bela glazura
- 2 rebra bele čokolade
- 1 jedilna žlica olja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4269 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 833 |
Biskvit
Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo v trd sneg. Rumenjake zmešamo s sladkorjem in vanilijevem sladkorjem, nato dodamo moko s pecilnim in kakavom. Na koncu na rahlo primešamo sneg iz beljakov. Damo pečt v ogreto pečico na 180°c za 20 min. Ko je rolada pečena jo zavijemo v kuhinjsko krpo in ohladimo.
Masa
Mleko zavremo. Posebej zmešamo rumenjake, moko, vanilijev sladkor. Zamešamo v vrelo mleko in mešamo toliko časa da se zgosti. Odstavimo in ohladimo. V ohlajeno maso dodamo na kocke narezano maslo in zmešamo. Maso razpolovimo na pol. Čokolado stopimo in jo dodamo eni polovici.
Rolado razvijemo in jo namažemo najprej s svetlo maso. Počakamo da se ohladi, nato namažemo še temno maso in zvijemo.
Temna in bela glazura
Temno čokolado stopimo skupaj z žlico olja in pomažemo po zviti roladi. Tudi belo čokolado stopimo z oljem. Polijemo po temni čokoladi.
Dober tek.