Moja kuhinja:

slastna rolada



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 10

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



biskvit

  • 5 jedilna žlica sladkorja
  • 2 jedilna žlica moke
  • 1 jedilna žlica kakava
  • 1/2 pecilnega praška
  • 5 jajc

krema

  • 4 jajca
  • 5 jedilna žlica sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 4 jedilna žlica moke
  • 300 ml mleka
  • 2 rebri temne čokolade za kuhanje
  • 200 g masla ali margarine

temna glazura

  • 100 g temne čokolade
  • 1 jedilna žlica olja

bela glazura

  • 2 rebra bele čokolade
  • 1 jedilna žlica olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4269

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 833

Biskvit

Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo v trd sneg. Rumenjake zmešamo s sladkorjem in vanilijevem sladkorjem, nato dodamo moko s pecilnim in kakavom. Na koncu na rahlo primešamo sneg iz beljakov. Damo pečt v ogreto pečico na 180°c za 20 min. Ko je rolada pečena jo zavijemo v kuhinjsko krpo in ohladimo.

Masa

Mleko zavremo. Posebej zmešamo rumenjake, moko, vanilijev sladkor. Zamešamo v vrelo mleko in mešamo toliko časa da se zgosti. Odstavimo in ohladimo. V ohlajeno maso dodamo na kocke narezano maslo in zmešamo. Maso razpolovimo na pol. Čokolado stopimo in jo dodamo eni polovici.
Rolado razvijemo in jo namažemo najprej s svetlo maso. Počakamo da se ohladi, nato namažemo še temno maso in zvijemo.

Temna in bela glazura

Temno čokolado stopimo skupaj z žlico olja in pomažemo po zviti roladi. Tudi belo čokolado stopimo z oljem. Polijemo po temni čokoladi.

Dober tek.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev