Moja kuhinja:

Slivova pita s cimetom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 300 g moke
  • 2 jedilna žlica masla
  • 60 g sladkorja
  • 1/2 čajna žlica cimeta
  • 300 ml mleka
  • 5 jajčnih rumenjakov
  • 3 jedilna žlica škroba
  • 2 čajna žlica arome vanilije
  • 400 g sliv
  • 1 ščepec cimet za posip

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2585

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 699

Navodila za pripravo

Pri pripravi testa pomembno, so tri osnovna načela:
krhko dno mora biti predpečeno, in ohlajeno pred uporabo kreme, in poskrbite, da so slive razrezane za zaščito kreme med peko s preobilico sadnega soka.

Sestavine za testo:

300 g navadne moke
200 g masla
100 g sladkorja v prahu
2 jajčne rumenjake

Sestavine za slaščičarsko kremo:

300 ml mleka
pol čajne žličke cimeta v prahu
3 rumenjake
60 g sladkorja
3 žlice škroba ali moke
2 žlički masla
Aroma vanilije (tista dr. Oetker. Polovica flaške)

Dodatno:
350-400 g sliv
sladkor v prahu za posipanje , ali sladkor zmešan z cimetom


Slaščičarska krema: zavremo mleko z cimetom . Ločeno zamešamo rumenjake skupaj z sladkorjem in škrobom oz. moko, potem pa počasi vmešamo v mleko. Dodamo maslo in vanilijo in na majhnem ognju mešami da se zgosti. Potem jo damo v posodico in jo prekrijemo z folijo za živila, da se ne naredi skorjica. Krema mora biti v hladilniku dokler se ne ohladi.

Segrejte pečico na temperaturo 180 stopinj.

Testo najprej slepo pecite 10 min, potem pa naložite kremo in slive in pecite še 15 minut.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev