Moja kuhinja:

Slivovi cmoki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - cimet
  • - sol
  • 550 g moke
  • 5 dcl mleka
  • 60 g masla
  • 1 kos jajce
  • - slive

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1960

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 586

Navodila za pripravo

Mleko in maslo segrejemo, v to mešanico presejmo moko in sol ter s kuhalnico mešamo dokler se ne sprime v kepo in ne oprijema posode. Ko se testo ohladimo vanj vmečamo še jajce in sol ter dobro pregnetemo. Testo razvaljamo in izrežemo kvadrate. Na sredino vsakega kvadrata položimo slivo, ki smo jih izkoščičili in v sredino vsake slive dodali žličko sladkorja ter cimet. Stranice kvadratov s slivami stisnemo skupaj in oblikujemo cmoke. Paziti moramo da cmoki nimajo lukenj drugače se bodo razpadli med kuhanjem. Cmoke kuhamo v slanem kropu toliko časa dokler ne priplavajo na površino. V ponvi raztopimo maslo na katerem prepražimo drobtine in dodamo še nekaj žlic sladkorja. Kuhane cmoke povaljamo v pripravljeni mešanici drobtin masla in sladkorja. Ko jih serviramo na krožnik jih potresemo še z nekaj cimeta.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev