Moja kuhinja:

Slončki "s" povorke



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jajce
  • malo soli
  • 1,5 dl mleka
  • 20 g sladkorja
  • 30 g masla
  • malo olja
  • 2 žlici ruma
  • malo kokosove moke za posip
  • 25 g kvasa
  • malo nastrgane limonine lupinice
  • 325 g bele pšenične moke
  • malo borovničevega sladkega greha za polnjenje

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2481

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 916

Navodila za pripravo

V posodo presejemo moko in v sredini naredimo jamico. Ob strani potresemo sol.

Mlačno mleko in malo sladkorja zmešamo, dodamo kvas in malo moke. Vse skupaj vlijemo v jamico in pustimo da kvasec vzhaja.

Medtem penasto stepemo beljake, rumenjake in preostali sladkor. Dodamo še stopljeno maslo, 2 žlici olja, rum, limonino lupinico in preostalo vroče mleko.

Vzhajan kvasec zmešamo z moko in jo razporedimo po robu sklede. Vlijemo jajčno mešanico. Testo dobro zgnetemo, ga pokrijemo in pustimo vzhajati približno 1 uro.

Iz testa oblikujemo slončke z modelčki za kekse in jih polagamo na pomokano delovno površino. Pokrijemo jih s serveto, alu folijo ali s peki papirjem in jih pustimo na toplem vzhajati še 20 minut.

V ponvi segrejemo olje. Vanjo polagamo slončke in jih cvremo približno 1 minuto. Nato jih obrnemo in cvremo še 1 minuto na drugi strani.

Ko so slončki pečeni, jih najprej odcedimo od maščobe, nato pa jih napolnimo z borovničevim sladkim grehom ali poljubno marmelado.

Posujemo jih s kokosovo moko ( lahko jih posujemo tudi s sladkorjem v prahu, ampak jaz sem se odločila za kokosov posip ) in, ker je zunaj mrzlo, zraven ponudimo še po kepico vanilijevega sladoleda ob vsakem slončku, ki ga serviramo na krožnik. Priljijemo še sladki greh čez sladoled in to je to.....

Uživajte v pustnih jedeh in v norčavih dneh!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev