Slončki "s" povorke
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 jajce
- malo soli
- 1,5 dl mleka
- 20 g sladkorja
- 30 g masla
- malo olja
- 2 žlici ruma
- malo kokosove moke za posip
- 25 g kvasa
- malo nastrgane limonine lupinice
- 325 g bele pšenične moke
- malo borovničevega sladkega greha za polnjenje
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2481 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 916 |
Navodila za pripravo
V posodo presejemo moko in v sredini naredimo jamico. Ob strani potresemo sol.
Mlačno mleko in malo sladkorja zmešamo, dodamo kvas in malo moke. Vse skupaj vlijemo v jamico in pustimo da kvasec vzhaja.
Medtem penasto stepemo beljake, rumenjake in preostali sladkor. Dodamo še stopljeno maslo, 2 žlici olja, rum, limonino lupinico in preostalo vroče mleko.
Vzhajan kvasec zmešamo z moko in jo razporedimo po robu sklede. Vlijemo jajčno mešanico. Testo dobro zgnetemo, ga pokrijemo in pustimo vzhajati približno 1 uro.
Iz testa oblikujemo slončke z modelčki za kekse in jih polagamo na pomokano delovno površino. Pokrijemo jih s serveto, alu folijo ali s peki papirjem in jih pustimo na toplem vzhajati še 20 minut.
V ponvi segrejemo olje. Vanjo polagamo slončke in jih cvremo približno 1 minuto. Nato jih obrnemo in cvremo še 1 minuto na drugi strani.
Ko so slončki pečeni, jih najprej odcedimo od maščobe, nato pa jih napolnimo z borovničevim sladkim grehom ali poljubno marmelado.
Posujemo jih s kokosovo moko ( lahko jih posujemo tudi s sladkorjem v prahu, ampak jaz sem se odločila za kokosov posip ) in, ker je zunaj mrzlo, zraven ponudimo še po kepico vanilijevega sladoleda ob vsakem slončku, ki ga serviramo na krožnik. Priljijemo še sladki greh čez sladoled in to je to.....
Uživajte v pustnih jedeh in v norčavih dneh!