Moja kuhinja:

Smetanova skutna torta s kiviji in bebi piškoti



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 200 g sladkorja
  • 200 g moke
  • 1/3 čajna žlica soli
  • 0,7 dcl olja
  • 4 večja jajca
  • 1 kos pecilnega praška
  • 0,7 dcl mlačne vode
  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • 400 g puste skute
  • 1/2 kos večje limone
  • 7 kivijev
  • 8 lističev želatine
  • 5-6 jedilna žlica sladkorja v prahu
  • 20 kos bebi piškoti
  • 3 dcl smetane za stepanje za okrasitev
  • 1,5 dcl vode za namočiti biskvit
  • 2,5 jedilna žlica sladkorja za namočit biskvit

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4013

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 784

Navodila za pripravo

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za torte dobro namastimo z maslom, na spodnji del dodamo odstrižen krog peki papirja in tudi tega namastimo. Po namaščenem pekaču potresemo slabo žlico moke. Beljake in rumenjake ločimo. Beljake stepemo v sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in vse skupaj stepamo slabih 10 minut. V zmes nato z metlico počasi vmešamo olje in vodo. Nadaljujemo s presejanjem moke in pecilnega praška, vendar to počnemo postopoma tako da najprej presejemo eno četrtino in nežno vmešamo, ter tako naprej. Na koncu v zmes nežno vmešamo še sneg. vse skupaj zlijemo v pekač, ki ga nato malce potresemo in položimo v pečico za 35 minut. Ali je pečen preverimo s konico noža ali z zobotrebcem, ki ga zapičimo v biskvit in če na njem ne ostane sledi je biskvit pečen. Vroč biskvit ohladimo.
Skuto, limonin sok, vanilijev sladkor in sladkor v prahu stepemo z mešalnikom da dobimo gladko zmes. Lističe od želatine namočimo v mrzli vodi. Počakamo 5 minut in ji nato ožamemo. Med čakanjem stepemo smetano. Ožete lističe v posodi segrejemo. Kuhamo jih na najmanjši temperaturi (2/9) in jih med gretjem konstantno mešamo. Ko se lepo stopijo jih z mešalnikom vmešamo v skuto. Nato hitro vmešamo še stepeno smetano.
Ohlajen biskvit dvakrat prerežemo. Tortni pekač umijemo in obroč položimo na podlago na kateri bomo končno imeli torto. V obroč nato položimo prvo plast biskvita. V kozarcu dobro zmešamo 1 dcl vode s sladkorjem. Mešamo toliko časa da se sladkor stopi. Z žlico nato pomočimo prvo plast biskvita. Nato nanj namažemo polovico nadeva. Nadev potresemo z dvema na kocke narezanima kivijema. Vse skupaj pokrijemo z drugo plastjo biskvita. Tudi ta del namočimo s sladkano vodo. Biskvit nato prikrijemo z drugo polovico nadeva in ga potresemo s še dvema narezanima kivijema in končno pokrijemo z zadnjo plastjo biskvita, ter tudi tega malce namočimo s saldkano vodo. Vse skupaj položimo v hladilnik za čez noč.
Naslednji dan odstranimo obroč. Stepemo 3 dcl smetane in jo pomažemo okrog torte in po vrhu. Ob robu nato naložimo bebi piškote. Tretjino smetane pustimo in z njo okrasimo rob torte. Sredino torte pa okrasimo s tremi kiviji, ki jih narežemo na kolobarje.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev