Moja kuhinja:

Smetanova torta


Smetanova torta
Smetanova torta
Smetanova torta
Smetanova torta

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 10 dcl sladke smetane za stepanje
  • 5 jedilna žlica nutele
  • 1 pest čokolado v prahu
  • 150 dag Albert keksov

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2417

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 823

Navodila za pripravo

Zadostuje za osem večjih kosov torte brez pečenja!

Smetanovo torto začnemo pripravljati tako, da najprej stepemo sladko smetano in ji po želji dodamo sladkor.

Nato zdrobimo "albert" kekse (najbolje kar v mešalniku, da bodo zdrobljeni na resnično drobne koščke, praktično drobtine). Keksom nato dodamo pet velikih žlic smetane in mešamo tako dolgo, da dobimo gosto gladko zmes. Zmes porazdelimo po modelu za torte. Služila nam bo kot podlaga torte.

Preostalo smetano razdelimo na dve polovici. Eni polovici dodamo nutelo in jo dobro zmešamo s smetano. Dobljeno zmes porazdelimo na vrh podlage iz "albert" keksov. Smetano, ki nam je ostala, porazdelimo po vrhu torte, torej na sloj smetane, zmešane z nutelo.

Smetanovo torto postavimo za 1 uro v zmrzovalnik ali za pet ur v hladilnik. Najbolje pa bo, če jo v hladilniku pustimo kar čez noč.

Torto potresemo s čokolado v prahu in jo po želji okrasimo.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev