Moja kuhinja:

Šmorn



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 2 dcl mleka
  • 2 kos jajce
  • sladkor za posip
  • 6 jedilna žlica moke- zvrhanih
  • marmelada kot dodatek (po želji)
  • 1 pest rozin namočenih v rumu (po želji)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2304

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 651

Navodila za pripravo

Vse sestavine razen beljakov stepemo skupaj. Ko smo stepli, dodamo še v sneg stepene beljake.
Ponev pošpricamo z oljem in vlijemo maso (v voku sem imela navedene sestavine za 2 krat).
(Če želimo lahko v tej fazi dodamo rozine, ki smo jih predhodno namočili v rumu.)
Ko se spodnja stran zapeče, testo obrnemo. Ko je tudi druga stran zlato rjava, vzamemo kuhalnico in postopoma natrgamo testo. Še nekaj časa pečemo in sicer toliko časa, da se delčki tudi s strani nekoliko zapečejo.
Damo na krožnik, ter potresemo s sladkorjem v prahu.

Po želji lahko dodamo tudi marmelado.
Tako enostavno in tako dooobro ;)

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev