Moja kuhinja:

Šmorn - praženec



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jajci
  • 3 dag sladkorja
  • malo soli
  • 1/4 l mleka
  • 12 dag moke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3152

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 616

Navodila za pripravo

Beljake ločimo in naredimo sneg, ostale sestavine pa zmešamo in na koncu dodamo še sneg iz beljakov ter premešamo.

V ponvi stopimo maslo in nanj vlijemo precej na debelo mase. Ko je spodaj že lepo rjavo zapečeno, razrežemo na nekaj manjših delov (4) in obrnemo, tudi če je zgoraj še malo tekoče.

Ko se popeče, ga z vilicami raztrgamo, vendar ne na drobno in še nekaj časa mešamo na ognju, da se se lepo zapeče.

Potresemo s sladkorjem ali prelijemo s čokoladnim prelivom, tistim, na katerega čakajo velike pričakovanja polne otroške očke... Ko zunaj sneži, ko je mraz in ni lepšega zanje, kot pa da mamica peče šmoren samo zanje!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev