Šmorn z lešniki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1/3 vrečka pecilnega praška
- 1 jajce
- 2-3 žlice olja
- 8 žlic mleka
- 1 žlica sladkorja
- 3 žlice moke
- 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja
- 2 žlici mletih lešnikov
- 1 žlička lešnikove esence - po želji
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2232 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 675 |
Navodila za pripravo
Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si
Jajce in sladkor penasto umešamo. Nato dodamo moko, mleko, pecilni prašek in olje, ter vse skupaj zmiksamo da dobimo gosto zmes. Tej zmesi vmešamo mlete lešnike.
V ponvi segrejemo olje na srednji do višji temperaturi. Če bo segreto na najvišji se bo šmorn zažgal.
V olje zlijemo zmes in počakamo kakšno minuto, da se na dnu lepo sprime. Nato zmes obrnemo na drugo stran.
Šmorn pečemo kakšne 2-3 minute na eni strani, in nato še na drugi strani. Pečenega razrežemo na kocke in postrežemo.
Veselo sladkanje!