Šmorn z rozinami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1/3 vrečka pecilnega praška
- 1 jajce
- 1/2 vrečka vanilijevega sladkorja
- 7 žlic mleka
- 1 žlica sladkorja
- 3-4 žlice moke
- 1 pest rozin
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3193 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 678 |
Navodila za pripravo
Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si
Jajca in sladkor penasto umešamo. Dodamo moko, mleko in pecilni prašek in vse skupaj dobro zmiksamo. Primešamo še rozine.
V ponvi segrejemo 4-5 žlic olja in zmes vlijemo vanj. Olje segrejemo na srednjo do višjo temperaturo. Če bo temperatura premočna se bo šmorn zažgal. Šmorn nato pustimo kakšno minuto na tej strani. K se šmorn spodaj lepo zapeče in se ga z lopatico da lepo prijeti, ga obrnemo. Tudi na tej strani ga pečemo kakšno dobro minuto, nato pa ga položimo na kuhinjsko desko in razrežemo.
Veselo sladkanje!