Moja kuhinja:

Snežaki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 250 g sladkorja
  • 200 g moke
  • 1 ščepec soli
  • 200 g sladke smetane
  • 7 jajc
  • 100 g kisle smetane
  • 150 g kokosove moke
  • 500 g žele bonbonov za okrasitev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2329

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 521

Navodila za pripravo

Pečico segrejemo na 2oo°C.
* Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake,sol in 5 žlic hladne vode stepemo v čvrst sneg.
* Rumenjake, 2oo g sladkorja in 1 vanilin penasto stepemo. Masi primešamo moko in pecilni prašek. Vse skupaj rahlo primešamo v sneg.
* V pekač položimo peki papir in nanj vlijemo testo, ki ga enakomerno porazdelimo ter ga pečemo 10 min.
* Pečen biskvit previdno položimo na vlažno krpo, odstranimo peki papir in pustimo, da se ohladi.
* Smetano čvrsto stepemo. Kislo smetano, 5o g sladkorja in 1 vanilin gladko zmešamo v skledi. V maso vmešamo še sladko smetano.
*Biskvit zdrobimo na majhne kose in ga vmešamo z maso. Mešamo, dokler biskvit ne razpade.
* Nato iz mase oblikujemo kepice za trup in glavo, povaljamo v kokosovo moko in jih združimo (pomagate si lahko z zobotrebci) in z bonboni snežakom naredite šal, klobuk, oči, nos ..





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev