Sočne orehove rezine
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Petra Baznik
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 kos jabolka
- 1 kos pecilni prašek
- 1 čajna žlica cimet
- 3 kos jajca
- - olje
- 1 kos vanilijev sladkor
- 6 jedilna žlica sladkorja
- 6 dcl mleka
- 1 dcl olja
- 2 dcl mletih orehov
- 2 dcl pšenični zdrob
- 2 kos vanilijev puding
- - jedilna čokolada
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 8041 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 867 |
Navodila za pripravo
Najprej penasto umešamo jajca ter sladkor, dodamo mleko, olje, vanilijev sladkor, orehe, pšenični zdrob ter pecilni prašek. Olupimo ter naribamo tudi 4 jabolka, ki jih stresemo v maso. Dodamo cimet.
Pečemo okoli pol ure pri 180 stopinjah.Pečen biskvit rahlo navlažimo z mlekom ter počakamo, da se biskvit ohladi. V tem času skuhamo puding. Prilijemo ga na hladni biskvit. Ko se puding ohladi, skuhamo čokoladni preliv in ga prelijemo po biskvitu.
Štefica Fistrić
tale recept zgleda dober,ampak je nepopoln...sestavine niso pravilno napisane...npr:mleko,koliko ga gre v biskvit ,če sploh gre ali pa je samo za puding...prosim,če kdo delal tole pecivo naj pove kako je pravilno...HVALA!