SOČNE POMARANČNE REZINE
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: cvetka cmor
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 200 g moke
- 100 g sladkorja
- 250 g masla
- 2 čajna žlica pecilnega praška
- 150 ml pomarančnega soka - sveže iztisnjenega
- 1 čajna žlica pomarančne lupine - naribane
- 5 jajc
- * glazura: 1 jed. žl. sladkorja v prahu, 1 čaj. žlička ingverja v prahu in malo vode
- * za krhko testo, sestavine v navodilu za pripravo
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3712 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 620 |
Navodila za pripravo
Za rezine rabimo pekač največ 25 x 35 cm. Naredimo 1x krhko testo in 1x testo za biskvit. Za biskvitno testo so sestavine v seznamu "Za pripravo potrebuješ".
Najprej na hitro umesimo krhko testo iz 250 g moke, 80 g sladkorja v prahu, 150 g masla ali margarine, ščepec soli, malo naribane lupine pomaranče, 1 jed. žlico pomarančnega soka. Za premaz krhkega testa po pečenju še 150 g pomarančnega želeja.
Po meri pekača vrežemo 2 x papir za peko. Testo damo na papir nato damo čez drugi papir in čez papir tanko razvaljamo testo. Damo v pekač, zgornji papir pa odstranimo. Testo večkrat prebodemo z vilicami in pečemo samo 10 min v vnaprej ogreti pečici na 180 °C.
Med tem pripravimo drugo testo. Maslo in sladkor penasto umešamo, jajca posamezno dobro vmešamo. Dodamo naribano lupino pomaranče. S kuhalnico vmešamo še moko pomešano s pecilnim praškom in skupaj s pomarančnim sokom. Na pol pečeno krhko testo namažemo s pomarančno marmelado, (dala sem jo rajši na vrh, namesto glazure, ker je drugače presladko), čez razporedimo mešano testo in pečemo še nadaljnjih 20 do 25 minut pri 180 °C. Pustimo, da se ohladi.
Sedaj naredite kot sem sama naredila, premažete z marmelado ali naredite glazuro iz 150 g sladkorja v prahu in 3 jed. žlice pomarančnega soka (sveže iztisnjenega.
Rezine so zelo dobre in sočne.
Naj vam uspe in dober tek!