Moja kuhinja:

SOČNE POMARANČNE REZINE



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 200 g moke
  • 100 g sladkorja
  • 250 g masla
  • 2 čajna žlica pecilnega praška
  • 150 ml pomarančnega soka - sveže iztisnjenega
  • 1 čajna žlica pomarančne lupine - naribane
  • 5 jajc
  • * glazura: 1 jed. žl. sladkorja v prahu, 1 čaj. žlička ingverja v prahu in malo vode
  • * za krhko testo, sestavine v navodilu za pripravo

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3712

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 620

Navodila za pripravo

Za rezine rabimo pekač največ 25 x 35 cm. Naredimo 1x krhko testo in 1x testo za biskvit. Za biskvitno testo so sestavine v seznamu "Za pripravo potrebuješ".
Najprej na hitro umesimo krhko testo iz 250 g moke, 80 g sladkorja v prahu, 150 g masla ali margarine, ščepec soli, malo naribane lupine pomaranče, 1 jed. žlico pomarančnega soka. Za premaz krhkega testa po pečenju še 150 g pomarančnega želeja.
Po meri pekača vrežemo 2 x papir za peko. Testo damo na papir nato damo čez drugi papir in čez papir tanko razvaljamo testo. Damo v pekač, zgornji papir pa odstranimo. Testo večkrat prebodemo z vilicami in pečemo samo 10 min v vnaprej ogreti pečici na 180 °C.
Med tem pripravimo drugo testo. Maslo in sladkor penasto umešamo, jajca posamezno dobro vmešamo. Dodamo naribano lupino pomaranče. S kuhalnico vmešamo še moko pomešano s pecilnim praškom in skupaj s pomarančnim sokom. Na pol pečeno krhko testo namažemo s pomarančno marmelado, (dala sem jo rajši na vrh, namesto glazure, ker je drugače presladko), čez razporedimo mešano testo in pečemo še nadaljnjih 20 do 25 minut pri 180 °C. Pustimo, da se ohladi.
Sedaj naredite kot sem sama naredila, premažete z marmelado ali naredite glazuro iz 150 g sladkorja v prahu in 3 jed. žlice pomarančnega soka (sveže iztisnjenega.
Rezine so zelo dobre in sočne.

Naj vam uspe in dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev