So(n)čna pomarančna strjenka
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Tamara Habjanič
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: katerikoli
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 150 ml sladke smetane
- 500 g skute
- 2 pomaranči
- 200 g sladkorja v prahu
- 1 kos želatine v prahu Fix
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3451 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 823 |
Navodila za pripravo
Polovici ene pomaranče naribaš lupino in iz nje stisneš sok. Ostalo 1 pomarančo in pol obrežeš in narežeš na koščke. Dobro premešaš skuto (da je čimbolj gladka), ji dodaš pomarančno lupinico in pomarančni sok. Stepeš sladko smetano, jo dobro vmešaš v skuto in dodaš želatino v prahu. Šele sedaj v maso vmešaš sladkor. Maso dobro premešaj. Maso nadevaš v model in postopoma dodaš koščke pomaranč. Strjenko daš za nekaj ur v hladilnik.
Napotki: Jaz sem tokrat zaradi količine mase uporabila model srnin hrbet, ker pa ima izboklinice in ne čisto gladko površino, sem strjenko zelo težko dobila iz modela. Zato zelo priporočam kakšen keramičen ali steklen model, torej čisto gladek, še prej pa ga namažite z oljem.
Priporočam tudi uporabo pasirane skute, saj da sladici lepši videz. Jaz sem imela domačo skuto, zato sladica izgleda bolj grobo.
Pa dober tek!