Moja kuhinja:

So(n)čna pomarančna strjenka



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: katerikoli

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 150 ml sladke smetane
  • 500 g skute
  • 2 pomaranči
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 1 kos želatine v prahu Fix

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3451

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 823

Navodila za pripravo

Polovici ene pomaranče naribaš lupino in iz nje stisneš sok. Ostalo 1 pomarančo in pol obrežeš in narežeš na koščke. Dobro premešaš skuto (da je čimbolj gladka), ji dodaš pomarančno lupinico in pomarančni sok. Stepeš sladko smetano, jo dobro vmešaš v skuto in dodaš želatino v prahu. Šele sedaj v maso vmešaš sladkor. Maso dobro premešaj. Maso nadevaš v model in postopoma dodaš koščke pomaranč. Strjenko daš za nekaj ur v hladilnik.

Napotki: Jaz sem tokrat zaradi količine mase uporabila model srnin hrbet, ker pa ima izboklinice in ne čisto gladko površino, sem strjenko zelo težko dobila iz modela. Zato zelo priporočam kakšen keramičen ali steklen model, torej čisto gladek, še prej pa ga namažite z oljem.

Priporočam tudi uporabo pasirane skute, saj da sladici lepši videz. Jaz sem imela domačo skuto, zato sladica izgleda bolj grobo.

Pa dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev