Moja kuhinja:

sračje gnezdo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec soli
  • 20 g svežega kvasa
  • 100 ml jogurta
  • 50 ml olja
  • 40 g suhih sliv
  • 40 g brusnic
  • 2 kos jajc+ 1 za premaz

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2371

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 614

Navodila za pripravo

1.V mlačno vodo dam kvas, žličko sladkorja in žličko moke. Pustimo, da vzhaja.
2. V drugo posodo dam jogurt, olje, obe jajci, sladkor, sol. Dodam mleko z vzhajanim kvasom in moko. Zamesim testo, Dodam suhe slive in brusnice, ki jih prej sesekljam.Na vzhaj na tople 45 minut.
3. Vzhajano testo še enkrat pregnetem, ločim 100g testa. Ostalo testo očim na tri enake dele. Vsak kos posebej razvlečem na premer 35 cm, robove stanjšam. Razrežem na pol, da dobim 6 kosov v obliki solze. Vsak kos na sredini razrežem in razširim. Predenem na pekač.
Na sliki se bolj slabo vidi. Na sredino dam tistih 100g testa v obliki kroga.Krog premažem z vodo, potem vseh 6 oblik prepognem in dobro stisnem v krog. Na sredino gnezda dam slivo ali dve.
Še enkrat naj vzhaja, potem se peče v prej ogreti pečici 20 - 35 min. pri 200'C.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev