Srčkast greh
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jakopin
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: lahek
Količina: 8
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Biskvit
- 150 g bele moke
- 150 g belega sladkorja
- 1,5 dcl mleka
- 40 g masla
- 3 kos jajca
- 1 kos vanilin sladkor
- 0,5 kos pecilni prašek
- 5 jedilna žlica kakava
- 1 jedilna žlica nutella
Krema
- 1 kos vanilijev puding (lahko tudi čokoladni)
- 250 g jagode
- 1 pest vanilijeva meta
- 5 dcl mleka
- 20 g sladkorja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3132 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 783 |
Priprava biskvita:
Ločimo rumenjake in beljake. Najprej stepemo trd sneg iz beljakov in damo posodo na stran.
Rumenjakom dodamo sladkor in vanilin sladkor in stepamo vsaj 15 minut. Maslo stopimo in ga dodamo rumenjakom skupaj z moko, pecilnim praškom in mlekom. Pridno stepamo in dodamo še kakav in Nutello. Na koncu dodamo še sneg.
Maso vlijemo v namaščen pekač, v mojem primeru srčaste oblike.
Pečemo pri 180 stopinjah 30 minut, z ventilacijsko pečico pa 15 do 20 minut.
Finiš:
Ko se biskvit speče in ohladi, ga razrežemo, da dobimo 2 sloja. Med tem skuhamo puding.
Spodnji sloj biskvita damo nazaj v pekač in ga namočimo z malo tekočine (lahko samo mleko ali pa mu dodamo še malo ruma, lahko sladkor in voda, po želji).
Ko se puding skuha, ga prelimo na biskvit (če želimo, ga lahko pol prihranimo za politje tudi drugega biskvita). Pustimo, da se malo ohladi, med tem očistimo in razrežemo jagode. Nekaj jih že takoj položimo v svež puding.
Ko se puding ohladi, a se mu še ne naredi trda skorja, damo biskvit ven iz pekača in položimo nanj še vrhnji del biskvita. Na to položimo še nekaj jagod in okrasimo z vanilijevo meto, v mojem primeru narezano in posušeno.
Pa dober tek :)