Moja kuhinja:

Srčkast greh



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: lahek

Količina: 8

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Biskvit

  • 150 g bele moke
  • 150 g belega sladkorja
  • 1,5 dcl mleka
  • 40 g masla
  • 3 kos jajca
  • 1 kos vanilin sladkor
  • 0,5 kos pecilni prašek
  • 5 jedilna žlica kakava
  • 1 jedilna žlica nutella

Krema

  • 1 kos vanilijev puding (lahko tudi čokoladni)
  • 250 g jagode
  • 1 pest vanilijeva meta
  • 5 dcl mleka
  • 20 g sladkorja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3132

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 783

Priprava biskvita:

Ločimo rumenjake in beljake. Najprej stepemo trd sneg iz beljakov in damo posodo na stran.
Rumenjakom dodamo sladkor in vanilin sladkor in stepamo vsaj 15 minut. Maslo stopimo in ga dodamo rumenjakom skupaj z moko, pecilnim praškom in mlekom. Pridno stepamo in dodamo še kakav in Nutello. Na koncu dodamo še sneg.
Maso vlijemo v namaščen pekač, v mojem primeru srčaste oblike.
Pečemo pri 180 stopinjah 30 minut, z ventilacijsko pečico pa 15 do 20 minut.

Finiš:

Ko se biskvit speče in ohladi, ga razrežemo, da dobimo 2 sloja. Med tem skuhamo puding.
Spodnji sloj biskvita damo nazaj v pekač in ga namočimo z malo tekočine (lahko samo mleko ali pa mu dodamo še malo ruma, lahko sladkor in voda, po želji).
Ko se puding skuha, ga prelimo na biskvit (če želimo, ga lahko pol prihranimo za politje tudi drugega biskvita). Pustimo, da se malo ohladi, med tem očistimo in razrežemo jagode. Nekaj jih že takoj položimo v svež puding.
Ko se puding ohladi, a se mu še ne naredi trda skorja, damo biskvit ven iz pekača in položimo nanj še vrhnji del biskvita. Na to položimo še nekaj jagod in okrasimo z vanilijevo meto, v mojem primeru narezano in posušeno.

Pa dober tek :)

čokolada , torta , jagode




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev