Moja kuhinja:

srčkasti krofki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1/2 vanilijev sladkor
  • 25 dag moke
  • 1.25 dag kvasa
  • 2 jedilna žlica ruma
  • 0.25 dcl olja
  • 1.25 dcl mlačnega mleka
  • 1.5 dag rjavega sladkorja
  • 1 limonina lupinica
  • 2 rumenjaka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1834

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 613

Navodila za pripravo

Recept je napisan za 6 krofov.

Naredimo kvasac: v mlačno mleko raztopimo kvas, dodamo 2 žlici moke in žličko sladkorja. Pustimo da vzhaja 15 minut. V drugi posodi zmešamo ostale sestavine in primešamo kvasac. Gnetemo 15 minut, da dobimo lepo, gladko maso.
Oblikujemo krofke v obliki srca. Pokrijemo in pustimo da vzhaja pol ure na eni strani in pol ure na drugi strani.
Ogrejemo olje. Olje je dovolj vroče, ko se ob leseni kuhalnici dvigujejo mehurčki, če jo potopimo v olje. Z vzhajano stranjo damo krof v olje. Pečemo 4 minute (v pokriti posodi), obrnemo in pečemo v odprti posodi še 4 minute. Krofe odložimo na papirnate brisače, da malo popijejo olje.

Ponudimo z mletim sladkorjem.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev