srčkasti krofki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1/2 vanilijev sladkor
- 25 dag moke
- 1.25 dag kvasa
- 2 jedilna žlica ruma
- 0.25 dcl olja
- 1.25 dcl mlačnega mleka
- 1.5 dag rjavega sladkorja
- 1 limonina lupinica
- 2 rumenjaka
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 1896 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 638 |
Navodila za pripravo
Recept je napisan za 6 krofov.
Naredimo kvasac: v mlačno mleko raztopimo kvas, dodamo 2 žlici moke in žličko sladkorja. Pustimo da vzhaja 15 minut. V drugi posodi zmešamo ostale sestavine in primešamo kvasac. Gnetemo 15 minut, da dobimo lepo, gladko maso.
Oblikujemo krofke v obliki srca. Pokrijemo in pustimo da vzhaja pol ure na eni strani in pol ure na drugi strani.
Ogrejemo olje. Olje je dovolj vroče, ko se ob leseni kuhalnici dvigujejo mehurčki, če jo potopimo v olje. Z vzhajano stranjo damo krof v olje. Pečemo 4 minute (v pokriti posodi), obrnemo in pečemo v odprti posodi še 4 minute. Krofe odložimo na papirnate brisače, da malo popijejo olje.
Ponudimo z mletim sladkorjem.