Moja kuhinja:

Srčkov ples



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 vanilijev sladkor
  • 3 žlice limoninega soka
  • 1 dcl navadnega jogurta
  • 2.5 dcl VODE
  • 1 dcl stepene sladke smetane
  • 3-4 žlice sladkorja v prahu
  • 0.5 dcl ruma
  • 1 skodelica jagod (lahko zamrznjenih)
  • 1 želatina fix
  • 1-2 kapljici mandljeve arome
  • nekaj jagod in smetane za okras (+ sladki greh ali jagodni/malinov preliv)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6692

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 712

Navodila za pripravo

Če uporabljamo zmrznjene jagode, jih damo v lonček, prilijemo vodo in vanilijev sladkor ter zavremo (pustimo vreti 1 minuto). Spasiramo ter primešamo rum. Če imamo sveže jagode, pa vse zmešamo skupaj in spasiramo (brez kuhanja).

Tukajle sem napisala recept za celotno jogurtovo zmes, a naenkrat pripravimo le polovico (delamo po plasteh):

Jogurtu primešamo pol želatine fix, nato dodamo sladkor v prahu, ponovno premešamo, dodamo mandljevo aromo in limonin sok in na koncu vmešamo še stepeno sladko smetano.

Tudi za jagodni žele pripravimo vsako polovico posebej. Torej v pol tekočine s spasiranimi jagodami vmešamo četrt vrečke želatine fix in miksamo toliko časa, da se vsaj malo zgosti. Pripravimo dve taki masi.

Najprej pripravimo eno jogurtovo strjenko (pol jogurtove mase) ter jo polijemo po dnu posode ali pladnja (jaz sem uporabila manjšo posodo cca. 20x15cm - če delamo v večji, uporabimo več mase). Postavimo za 5-10 minut v zamrzovalnik, da se strdi. Medtem zmešamo en del jagodnega želeja (pol jagodne mase) in ko je jogurtova zmes strjena, jo prelijemo z jagodno.

Ponovno postavimo v zamrzovalnik in tačas pripravimo še preostalo jogurtovo zmes in tako ponovimo tudi z zadnjim jagodnim želejem.

Rajši pri vsakem uporabimo žličko želatine več, da se zagotovo strdi, ker sicer sladica ne bo uspela.

Ko dodamo zadnjo plast, lahko hranimo kar v hladilniku, saj se bo kmalu strdilo. Lahko pa postavimo v zamrzovalnik in čez nekaj minut je že pripravljeno na serviranje. Iz pripravljene strjenke izrezujemo srčke s pomočjo modelčkov za piškote.

Okrasimo z malce smetane, jagodami in prelivom. Preliv pripravimo tako, da malo jagod/malin prepražimo z malce limoninega soka in sladkorja v prahu, sadje malo potlačimo, da dobimo gosto kašico.

Dober tek!

valentin , srčki


Sanja Urbas

kašni modelčki pa so to(srčki)? Kje se da to dobit?

Karmen Mlinar

Zdravo Sanja, modelčke se dobi na delimano.si, tukaj: http://www.delimano.si/kuhinjski_pripomocki/modelcki-piskoti.html.



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev