Moja kuhinja:

Stračatela pecivo z maskarpone kremo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 400 g sladke smetane
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 100 g temne čokolade
  • 1 vanilij sladkor
  • 2 kos biskvitne osnove
  • 200 g maskarponeja
  • 3 jedilna žlica vanilijeve kreme za kremšnite
  • 2 jedilna žlica neskafe kave
  • 2 dcl tople vode

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 8255

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 527

Navodila za pripravo

1. Biskvit pripraviš po OSNOVNEM RECEPTU ZA BISKVIT:
(5 jajc, 4 jedilne žlice sladkorja, vanilij sladkor, 5 jedilnih žljic moke. Pečico segrejemo na 200°C. Peka; obložimo s peki papirjem. Rumenjake ločimo od beljakov. Iz beljakov zmiksamo trd sneg, vmešamo sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo rumenjake. Z metlico narahlo vmešamo moko. V prej ogreti pečici pečemo 10 do 15 minut.
Pečen biskvit ohladimo na rešetki. --- Za dve biskvitni osnovi rabiš x2 količin. + 2 žlici kakava v prahu, za čokoladni biskvit, ki jih pri pripravi biskvita dodaš pred moko.)
2. Kavo v prahu in sladkor zalijemo s toplo vodo. Nekoliko počakamo in z njo prepojimo oba dela biskvita.
3. Maskarpone in smetano z metlico!! ročno (ne z mixrejem, ker lahko nastane maslo) stepemo z vanilijevo kremo za kremšnite in vanilijevim sladkorjem. Če krema postane pregosta, po žlicah med mešanjem dodamo še mleko, da krema postane mazava. Na drobno narezano čokolado vmešamo v kremo.
4. Kremo razporedimo na pol. Spodnji biskvit premažemo s kremo, daoamo biskvit in ga premažemo s preostankom stračatela kreme.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev