Moja kuhinja:

Štrudl


Štrudl
Štrudl
Štrudl
Štrudl

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 200 g drobtine
  • 300 g maslo
  • 100 g orehi
  • 1 jedilna žlica cimet
  • 1 jedilna žlica limonin sok
  • 3 dcl mleko
  • 4 jedilna žlica olje
  • 2 jedilna žlica rum
  • 4 jedilna žlica sladkor
  • 1 vanilijev sladkor
  • 350 g moka
  • 2 kos jajce
  • 1,5 kg očiščena jabolka
  • 1 limonin sladkor
  • 100 g rozine

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3069

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 892

Navodila za pripravo

Listnato testo:
Zmešamo moko, limonin sok, jajce, olje in 150g masla in zamesimo gladko testo. V skledo damo vročo vodo, ki jo odlijemo, ko se skleda segreje. Z vročo skledo pokrijemo kepo testa in pustimo, da stoji 30min. Po 30 minutah testo še enkrat premesimo in ga razdelimo v dva hlebčka. Vsakega namažemo z oljem, da se ne izsuši. Hlebček nato malo razvaljamo v pravokotnik in ga nato s sredine vlečemo navzven, da se raztegne in nastane tanek pravokotnik. Enako ponovimo z drugim hlebčkom testa.

Nadev:
Jabolka naribamo. Rozinam dodamo rum in malo vode in pustimo, da se nekaj časa namakajo. Sesekljamo orehe. Raztalimo 150 g masla in mu dodamo drobtine, da nastane gosta masa. V jabolka nato dodamo sladkor, cimet, vaniljev in limonin sladkor, odcejene rozine in orehe.

Priprava:
Testo položimo na kuhinjsko krpo. En pravokotnik testa namažemo z razžvrkljanim jajcem in polovico maslene zmesi. Do polovice testa razporedimo polovico jabolčnega nadeva in nato s kuhinjsko krpo štrudl zvijemo. Po vrhu ga premažemo z razžvrkljanim jajcem. Enako ponovimo z drugo polovico testa.

Pečemo 50 - 55min na 200°C v ogreti pečici. Med pečenjem vsakih 10 min polijemo z mlekom ali sladko smetano.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev