Moja kuhinja:

Svečka



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 pecilni prašek
  • 10 dag maslo
  • 4 jedilna žlica sladkor
  • 4 jedilna žlica moka
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 jedilna žlica grenki kakav v prahu
  • 4 kos jajce

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2782

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 819

Navodila za pripravo

Ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v trd sneg. Rumenjake s sladkorjem, vaniljevim sladkorejm in zmehčanim maslom stepamo. Postopoma v rumenjake dodajamo moko in beljake. Dodamo pecilni prašek in sesekljane orehe in premešamo z leseno žlico. Maso razdelimo na dva dela, v en del dodamo kakav in premešamo. V pekač v (25x10x10cm) damo peki papir in izmenično nalagamo rumeno in temno maso, dokler ne porabimo vsega. Pečemo cca. 50min na 175°C.

Krašenje na sliki:
Ko je kolač pečen ga ohladimo. Postavimo ga pokonci in obrežemo, da dobimo pravilen kvader ali valj. Lahko ga stabiliziramo s palčkami za ražnjiče. Na vrhu izrežemo luknjico za svečko. Premažemo ga z masleno kremo (stepemo 10dag masla in 10dag sladkorja v prahu) ter pustimo, da se strdi v hladilniku. V tem času razvaljamo bel fondant in z njim oblečemo kolač. Iz belega fondanta izrežemo še kvadrat in ga neenakomerno obrežemo ter zvaljamo konice, da dobimo obliko razlivanja voska. Iz modrega fondanta izrežemo črke za napis, zvezdice in razne trakove. Oblikujemo pentljico, zvezdice nataknemo na žičke. Vse skupaj zložimo na kolač, v luknjico dodamo še čajno ali plavajočo svečko.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev