Taške
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tatjana Škulj
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: katerikoli
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1/2 čajna žlica soli
- 2 dcl mleka
- 1 jedilna žlica ruma
- 30 dag moke
- 2 jedilna žlica olja
- 1 čajna žlica kristalni sladkor
- 2 dag kvasa
- 2 kos rumenjaka
- 1 kos vanilin sladkor
- 1 čajna žlica limonine lupinice
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3305 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 873 |
Navodila za pripravo
V skledo presejemo moko. Na sredini naredimo jamico, vanjo nadrobimo kvas, dodamo vanilin sladkor in v jamico zlijemo še 2 žlici mlačnega mleka.Pustimo, da kvasec vzhaja, nato dodamo sladkor, sol, rum, naribano limonino lupinico, olje, rumenjaka ter preostalo mleko.Zamesimo testo ( če je prevlažno dodamo še moke, če je pretrdo, dodamo malo mleka). Testo pustimo vzhajati pribl. 1/2 ure. Testo razvaljamo, narežemo na poljubne oblike in pustimo še 10 minut vzhajati.Taške ocvremo v olju ( kot krofe- z vzhajano stranjo navzdol, nato obrnemo)