Moja kuhinja:

Testo za rogljičke



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 780g moke
  • 1 kocka kvasa
  • 2,5 dcl mleka
  • 5-8 žlic sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 1 čajna žlička soli

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2617

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 617

Navodila za pripravo

V manjšo posodo zlijemo mleko, mu dodamo 1 žlico sladkorja in ga pogrejemo ( da postane topel, ne vroč ). Toplega odstavimo in mu dodamo kvas ter ga pokrijemo s kuhinjsko krpo, in pustimo počivati dobrih 10 minut.
Medtem v večjo posodo stresemo slabih 700 g moke in ob robovih natresemo sol. V sredini naredimo luknjo in vanjo zlijemo olje, jajca in nato vzhajan kvas. Vse lepo zgnetemo v testo. Po potrebi dodajamo še moko dokler se testo ne prijema več na delovno površino. Testo mora biti mehko, in bo bolj rahlo če ga boste gnetli vsaj dobrih 20 minut.
Vzhajano testo nato razdelite na 4 dele in vsak del posebej zvaljajte v krog debeline 1-2 mm. Krog razdelite na osmine, in vsak trikotnik lepo zavijte od širokega dela proti ozkemu. Poskrbite da je konec trikotnika lepo pod rogljičkom. Rogljičke polagajte na obložen pekač s peki papirjem.
Tako narejene rogljičke pomažite z rumenjakom in jih pecite 25 minut ( lahko tudi malo več če imate radi malo bolj zapečene ) v segreti pečici na 180 stopinj. Med njimi mora biti vsaj 2 cm prostora.
To seveda niso francoski rogljički, saj so le ti iz listnatega testa, temveč so le kvašeni rogljički. Tako pripravljene brez nadeva lahko postrežete k marmeladi, čokoladnemu namazu, kakavu in še kam.

Veselo sladkanje





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev