TIRAMISU
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: anita kristan
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 500 g sira maskarpone
- 200 g otroških piškotov
- 4 rumenjaki
- 2 beljaka
- 150 g sladkorja v prahu
- 100 g črne čololade
- 1,5 dcl črne kave
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2213 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 728 |
Navodila za pripravo
PREDPRIPRAVA:
Skuhamo črno kavo brez sladkorja; če je turška jo precedimo.
PRIPRAVA:
Beljake stepemo v trd sneg. V drugi posodi z mešalnikom penasto in gosto umešamo rumenjake in sladkor.Mešanici nežno primešamo maskarpone in nato še sneg iz beljakov.
V visok pekač naložomo prvo plast piškotov ki jih prej namočimo v kavo.
Nato čez prvo plast piškotov prelijemo del kreme. nanjo naribamo čokolado in postopek ponovimo še enkrat. Na vrh kreme posujemo kakav ali naribamo čokolado( poljubno in po ukusu). Sladico pokrijemo z prozorno folijo in vsaj za tri ure, še bolje čez noč postavimo v hladilnik, da se ohladi in sestavine prepojijo.
Tiramisu postrežemo dobro ohlalajen.
DOBER TEK!
DOBER TEK!