Moja kuhinja:

Tiramisu- osvežilen


Tiramisu- osvežilen
Tiramisu- osvežilen
Tiramisu- osvežilen
Tiramisu- osvežilen

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 10 dag sladkorja
  • 500 g mascarpone
  • 10 dcl smetane
  • 1 kos skuhane kave (kafetera za 3 osebe)
  • 1 kos paket bebe piškotov
  • 5 dcl mleka
  • 0,5 dcl ruma
  • 1 kos kakav za posip

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1900

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 616

Navodila za pripravo

Izberemo model (pekač v katerem bmo tiramisu naredili).
Sama največkrat uporabim pekač za pravokotne torte.
Skuhamo kavo, ji dodamo max. 0,5 dcl ruma ter 5dcl mleka. Položimo piškote na model, ter jih prelijemo s polovico predpripravljene tekočine. piškote obrnemo, tako, da se lepo enakomerno navlažijo.
Nadev:
- najprej stepemo beljake v sneg (damo v hladilnik)
- nato še rumenjake s sladkorjem. Zmesi rumenjakov in sladkorja dodamo mascarpone (damo v hladilnik)
- stepemo smetano
Zmesi rumenjakov, sladkorja in mascarponeja vmešamo beljake in končno še smetano.

Oblaganje v modelu: v pekač smo že predhodno položili prvo vrsto piškotov, ki jih sedaj potresemo s kakavom. vzamemo polovico pripravljene kreme in jo raztegnemo po piškotih ter potresemo s kakavom.
Drugo vrsto piškotov pa navlažimo posebej (na drugem pladnju), ter jih obrnemo in položimo na naš bodoči Tiramisu. Ko vse lepo zložimo, jih potresemo s kakavom in uporabimo še drugo polovico kreme. Skoraj smo pri koncu :)

Po želji lahko oblikujemo Tiramisu. Lahko malo posleparimo in končne plasti ne posujemo s kakavom ampak naredimo bolj izgled torte (glej sliko).
Velikokrat oblikujem zgornjo stran tiramisuja z žličko, tako da z njo tapkam po kremi, ter nato posujem s kakavom.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev