Moja kuhinja:

Tiramisu po moje



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - kakav
  • 4 jedilna žlica sladkor
  • 2 kos vanilijev sladkor
  • 2 dcl sladke smetane
  • - nadev
  • 1 kos vanilijin sladkor
  • 6 jedilna žlica ruma
  • 5 dcl mleka
  • 2,5 dcl mascarpone sir
  • 4 kos rumenjake
  • 20 dag sladkorja v prahu
  • 30 dag otroški keksi
  • 4 jedilna žlica instant kakava
  • 4 jedilna žlica čokolade vprahu
  • - okrasitev
  • 2 jedilna žlica čokoladni ostružki ali naribana čokolada
  • 4 jedilna žlica jagodni ali marelični preliv

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2035

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 583

Navodila za pripravo

Tiramisu po moje, verjemite mi, to je en sam greh, veliko boljši kot zgleda na sliki.
Rumenjake in sladkor, vanilijev sladkor penasto vmešamo. Dodamo mascarpone in mešamo, da je rahla zmes.
V drugi posodi naredimo trdo sladko smetano. Obe sestavini narahlo zmešamo.
Na štedilniku zavremo mleko in mu dodano čokolado, sladkor, kakav. Odstavimo dodamo rum in ohladimo.
Otroške piškote namakamo v ohlajen kakav in obložimo posodo. Nanj damo prvo plast nadeva. Potem ponovno obložimo obrobo s čokolado napitimi piškoti. Napite piškote polagamo tudi po nadevu. Zadnja plast je nadev.
Tiramisu damo v hladilnik počivat vsaj eno uro. Stepemo še preostalo sladko smetano jo naložimo kakšen cm na debelo po celotni površini. Sredino posujemo z naribano čokolado. Ob robu posode naložimo jagodni ali marelični preliv, najboljši je domač, da ima malo kiselkast okus.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev