Tiramisu torta




Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Jerneja Šajn
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 dcl kava
- 2 dcl mleko
- 10 jedilna žlica voda
- 10 jedilna žlica moka
- 2 vaniljev sladkor
- 10 dcl sladka smetana
- 500 g mascarpone
- 5 rumenjaki
- 100 g grenki kakav v prahu
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3293 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 645 |
Navodila za pripravo
Za torto premera 30cm.
Rumenjake in beljake 10 jajc ločimo. Beljake stepemo v trd sneg, rumenjake stepamo z 10 žlicami sladkorja in vaniljevim sladkorjem, da postanejo svetlo rumeni. Rumenjakom dodamo sneg iz beljakov, moko, pecilni prašek, vodo in grobo mlete mandlje ter rahlo premešamo z leseno žlico. Vlijemo v okrogel namaščen pekač premera 30cm in pečemo v segreti pečici cca. 40 min na 175°C.
Krema:
Stepemo sladko smetano. Posebej rahlo stepemo mascarpone. V kotličku na vodni sopari stepamo 5 rumenjakov, 5 žlic sladkorja in vaniljev sladkor toliko časa, da se krema malce zgosti. Kremo ohladimo. V mascarpone z leseno žlico najprej vmešamo smetano, nato še ohlajene rumenjake.
Priprava:
Biskvit ohladimo, ga obrnemo "na glavo" in ga dvakrat prerežemo. Spodnjo plast namočimo z mešanico kave, mleka in ruma, namažemo s polovico kreme ter posujemo z grenkim kakavom. Prekrijemo z drugo plastjo in ponovimo postopek. Na koncu pokrijemo še s tretjo plastjo, katero tudi namočimo. Poljubno okrasimo.