Moja kuhinja:

Tiramisu torta


Tiramisu torta
Tiramisu torta
Tiramisu torta
Tiramisu torta

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 dcl kava
  • 2 dcl mleko
  • 10 jedilna žlica voda
  • 10 jedilna žlica moka
  • 2 vaniljev sladkor
  • 10 dcl sladka smetana
  • 500 g mascarpone
  • 5 rumenjaki
  • 100 g grenki kakav v prahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3293

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 645

Navodila za pripravo

Za torto premera 30cm.

Rumenjake in beljake 10 jajc ločimo. Beljake stepemo v trd sneg, rumenjake stepamo z 10 žlicami sladkorja in vaniljevim sladkorjem, da postanejo svetlo rumeni. Rumenjakom dodamo sneg iz beljakov, moko, pecilni prašek, vodo in grobo mlete mandlje ter rahlo premešamo z leseno žlico. Vlijemo v okrogel namaščen pekač premera 30cm in pečemo v segreti pečici cca. 40 min na 175°C.

Krema:
Stepemo sladko smetano. Posebej rahlo stepemo mascarpone. V kotličku na vodni sopari stepamo 5 rumenjakov, 5 žlic sladkorja in vaniljev sladkor toliko časa, da se krema malce zgosti. Kremo ohladimo. V mascarpone z leseno žlico najprej vmešamo smetano, nato še ohlajene rumenjake.

Priprava:
Biskvit ohladimo, ga obrnemo "na glavo" in ga dvakrat prerežemo. Spodnjo plast namočimo z mešanico kave, mleka in ruma, namažemo s polovico kreme ter posujemo z grenkim kakavom. Prekrijemo z drugo plastjo in ponovimo postopek. Na koncu pokrijemo še s tretjo plastjo, katero tudi namočimo. Poljubno okrasimo.

tiramisu , sladka smetana , torta , kava




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev