topless tangice:)
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 15 dag sladkor v prahu
- 1 kos vanilijev sladkor
- 500 g moke
- 35 dag masla / margarine
- 4 rumenjaki
- 18 dag lešnikov
- 2 ščepec limonina lupinica
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5294 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 973 |
Navodila za pripravo
Vse sestavine dobro premešamo / pregnetemo. Ko dobimo lepo, voljno maso jo damo za 1 uro v hladilnik.
Hladno testo razvaljamo in z modelčki izrežemo srčke. Spodnji del srčka odrežemo, da dobimo obliko ritke oziroma zizik.
Pečemo 15 minut pri 200°C. (če se začnejo barvati prej, jih damo ven - se zelo hitro lahko zažgejo).
Ohlajene kekse poljubno okrasimo. Jaz sem narisala tangice z čokolado, vmes sem pobarvala z rdeče pobarvanim sladkorjem v prahu (ki mu dodamo čisto malce vode, glih toliko, da je mazljiv).
Veliko ustvarjalnih keksov Vam želim!