Moja kuhinja:

topless tangice:)



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 15 dag sladkor v prahu
  • 1 kos vanilijev sladkor
  • 500 g moke
  • 35 dag masla / margarine
  • 4 rumenjaki
  • 18 dag lešnikov
  • 2 ščepec limonina lupinica

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5294

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 973

Navodila za pripravo

Vse sestavine dobro premešamo / pregnetemo. Ko dobimo lepo, voljno maso jo damo za 1 uro v hladilnik.
Hladno testo razvaljamo in z modelčki izrežemo srčke. Spodnji del srčka odrežemo, da dobimo obliko ritke oziroma zizik.

Pečemo 15 minut pri 200°C. (če se začnejo barvati prej, jih damo ven - se zelo hitro lahko zažgejo).

Ohlajene kekse poljubno okrasimo. Jaz sem narisala tangice z čokolado, vmes sem pobarvala z rdeče pobarvanim sladkorjem v prahu (ki mu dodamo čisto malce vode, glih toliko, da je mazljiv).


Veliko ustvarjalnih keksov Vam želim!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev