Moja kuhinja:

Torta Fortuna



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čokolada
  • 1 sladkor
  • 1 kos vanilijev sladkor
  • 1-3 sladka smetana za stepanje
  • 2 kos zmes za marmorni kolač
  • 1 kos zmrznjene jagode in borovnice
  • 2-4 čajna žlica ruma
  • 2 kos vanilijeva krema za tiramisu
  • 1 sveže jagode

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3561

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 889

Navodila za pripravo

Torto Fortuna predlagam za pripravo za rojstni dan, obletnice ali za praznik zaljubljenih, kajti vsebuje vse ljubezenske sestavine: čokolada, jagode, smetana in vanilijeva krema;) Ta recept je za pekač premera 30 cm.

Marmorni kolač spečemo po kakšnem izmed priljubljenih receptov ali pa kupimo že pripravljeno zmes, ki ji le primešamo vodo in margarino. Spečemo po navodilih. Pustimo da se biskvit ohladi, nato ga prerežemo na 3 enake dele ter ga prepojimo z mešanico jagodnega soka in ruma: kupimo zmrznjene jagode in borovnice, dodamo vanilijev sladkor in sladkor ter rum in pustimo čez noč da se odmrzne in da se sestavine prepojijo. Sok ki je nastal, je za preliv po biskvitu.

Kremo lahko naredimo sami ali pa kupimo eno izmed pripravljenih zmesi za vanilijevo kremo (jaz sem tokrat uporabila vanilijevo kremo za tiramisu). Z njo prekrijemo vse plasti torte jim dodamo sadje in prekrijemo s stepeno smetano. Nato položimo drugo plast in tako do konca. Dekoriramo s smetano in čokolado ter svežimi jagodami in kakšnim ljubečim napisom.

Pa slasten tek*





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev