Moja kuhinja:

(TO!)RTA MASKARPONE



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1/2 kos sok limone
  • 40 g škroba
  • 6 jedilna žlica grozne marmelade
  • 150 g kokosove moke
  • 500 g maskarponeja
  • 300 ml smetane

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2868

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 633

Navodila za pripravo

1. Pečico segrejem na 180? Celzija. Dno pekača obložim s peki papirjem.
2. Beljake in rumenjake ločim. Rumenjake zmešam s sladkkorjem. Beljake stepem v trd sneg. Posebej zmešam moko ter škrob.
3. Moko presejam na rumenjake, previdno zamešam še beljake. Maso prelijem v tortni model ter spečem.
Če želite hitro - kupite že narejene tortne oblate, če pa želite zares okusno - naredite osnovo za torto sami.
4. Pečen biskvit dvakrat prerežem - vodoravno. Spodnjo plast namažem s 3 žlicami grozdne marmelade (recept sem objavila). Nanjo položim srednji oblat, tega premažem s 1/3 kreme, ki jo naredim takole:
a) 1/3kokosove moke prepražim v ponvi brez maščobe, da postane zlatorumena
b) maskarpone zmešam s kokosom ter sladkorjem
c) smetano trdo stepem in jo zamešam v kremo
5. Na srednjo plast položim tretji oblat. Torto po vrhu in okrog premažem s preostalo kremo. Segrejem grozdno marmelado, ki ji dodam limonin sok. S tekočo marmelado naredim po vrhu torte vzporedne črte, Za dve uri dam v hladilnik.

Preden torto postrežem, jo po vrhu potresem v prepraženo kokos moko.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev