Moja kuhinja:

TORTA S ŠAMPANJCEM



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 kos jajc
  • 2 kos vanili sladkor
  • 10 dag sladkorja
  • 300 ml sladke smetane
  • 17,5 dag moke
  • 5 dag sladkorja v prahu
  • 2 čajna žlica pecilnega praška
  • 1,5 dag želatine
  • 1 ščepec soli
  • 5 jedilna žlica VODE
  • 1 kos limete
  • 400 ml šampanjca
  • 25 dag rdečega grozdja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2702

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 522

Navodila za pripravo

Jajca,sladkor, vodo penasto zmešamo.Dodamo moko in pecilni prašek.Spečemo biskvit pri 180*C cca 25-30 minut.
Za kremo namočimo želatino v 1dcl hladne vode, da nabrekne.Rumenjake in 5 dag sladkorja miksamo nad soparo, da se zgosti. K ohlajeni masi dodamo sneg 3 beljakov z 5 dag sladkorja, sok limete, raztopljeno želatino, šampanjec in stepeno sladko smetano.
Ohlajeni biskvit dvakrat prerežemo, namažemo z kremo.Po vrhu torte prav tako lahko namažemo z kremo.Torto damo za dve uri v hladilnik, nato jo okrasimo z grozdjem , ki smo ga povaljali v limetinem soku in sladkorju v prahu.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev