Moja kuhinja:

Torta Tatin


Torta Tatin
Torta Tatin
Torta Tatin
Torta Tatin

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 175 g moke
  • 70 g masla
  • 125 g mrzlega masla, narezanega na kocke
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 1 kos rumenjak
  • 1 jedilna žlica mrzle vode
  • 1 kg čvrstih jabolk
  • 1 kos limone (sok in lupinica)
  • 90 g rjavega sladkorja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1964

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 525

Navodila za pripravo

Zmešamo moko, mrzlo maslo, sladkor v prahu skupaj z rumenjakom in žlico mrzle vode. Vse skupaj močno zgnetemo, testo mora biti mehko, vendar ne lepljivo. Zavijemo ga v folijo in damo v hladilnik za 30 minut.

Medtem pripravimo nadev, jabolka olupimo in narežemo na krhlje, dodamo sok in lupino ene limone.
Potem pripravimo karamelo, maslo in sladkor damo v kozico in na nizki temperaturu počasi segrevano, da se sladkor stopi. Rahlo povečamo temperaturo in kuhamo 4-5 min, da dobimo zlato in gosto karamelno zmes zmes. Če se maslo in sladkor ločujeta, jih močno stepemo z ročno stepalko. Dobljeno zmes prelijemo na dno pekača (premer 23 cm), lahko je pekač za pite ali torte. Dodamo jabolka, ki jih zložimo v krogu eno poleg druge. Zmes za testo razvaljamo kakšen centimeter ali dva več od širine pekača in testo položimo na jabolka, preostali rob pa zapognemo navznoter.

Pečemo 25 min pri ogreti pečici na 200 stopinj, da postane testo hrustljavo in se zlato zapeče. Po končani peki obrnemo pekač na malo večji krožnik, da se pokažejo karamelizirana jabolka. (Obvezno moramo obrniti ko je še toplo, ker drugače se lahko karamela preveč strdi in je ni mogoče dobiti več ven). Postrežemo hladno ali toplo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev