Moja kuhinja:

Torta z nutelo Za nogometne navdušence



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 kos pecilni prašek
  • 12 kos jajca
  • 25 dag sladkorja
  • 6 jedilna žlica nutelle
  • 35 dag moke
  • 2 jedilna žlica vanilin sladkorja
  • 12 dcl smetane za nadev- kvalitetne
  • 8 jedilna žlica nutelle za nadev
  • 4 dcl vode za namakanje biskvita
  • 6 jedilna žlica sladkorja za amakanje biskvita
  • 1 kos pomarančni sok za namakanje biskvta
  • 5 dcl smetane za dekoracijo

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4357

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 486

Navodila za pripravo

Rumenjake in sladkor penasto vmešamo.
Beljake stepemo v trd sneg.
V rumenjake vmešamo nutello, dodamo polovico snega, postopoma dodamo moko s pecilnim praškom, dodamo preostali sneg in narahlo premešamo vse skupaj.

Pečemo pri 180 stopinjah približno pol ure.


Biskvit razrežemo na 3 plasti.
Namočimo ga z mešanico vode in sladkorja, ki smo jo predhodno segreli ter ohladili.

Stolčemo stepeno smetano in dodamo nutello.

Vsako plast premažemo s polovico kreme.

****če želimo oblikovati žogo si moramo priskrbeti nekoliko več biskvita (jaz sem uporabila vrhnji del-ki ga ponavadi vržem stran, saj pride v sredini nekoliko debelejši). Za oblikovanje žoge sem uporabila različne velikosti posodic, tako da sem dobila več plasti- vsaka manjša od druge, vmes pa sem dala enak nadev kot v torto).
**** če želimo oblikovati travo, je najenostavneje da uporabimo nastavek, ki to omogoča na enostaven način, lahko pa uporabimo ka navaden nastavek za pisanje, vendar porabimo veliko več časa.

Dobro je, da je torta narejena dan pred postrežbo, da se plasti lepo prepojijo in dobi nadev pravo strukturo.

Dober Tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev