Moja kuhinja:

Torta z višnjami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 7 jajc
  • 14 žlic sladkorja
  • 10 žlic moke
  • 2 polni žlici kakava v prahu
  • 1,5 žlice čokolade v prahu
  • 1 l sladke smetane za stepanje
  • 4 kremfiksi
  • 1 kozarec višnjevega kompota
  • kokos za okrasitev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1922

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 640

Navodila za pripravo

Najprej prižgemo pečico na 180 stopinj, da se bo medtem ko pripravljamo maso za testo segrela. Nato vzamemo dve posodi, in ločimo beljake in rumenjake. Rumenjakom dodamo 10 žlic sladkorja in vse skupaj 10 minut mešamo z električnim mešalnikom na največji hitrosti. Ko se masa podvoji in postane svetlo rumena lahko kočamo. Nadaljujemo s stepanjem beljakov v drugi posodi, in sicer stepamo z največjo hitrostjo toliko časa, dokler sneg ni trd. Ali je dovolj trd preverimo tako da obrnemo posodo in če se obdrži je pravšnji.
Nato v manjšo posodo stresemo moko, pecilni prašek, kakav v prahu in čokolado v prahu. Ko imamo vse to pripravljeno vzamemo metlico za mešanje in počasi vmešamo sneg in ostale sestavine v stepene rumenjake s sladkorjem. Nato maso zlijemo v dobro pomaščen okrogel pekač za torte (premera prb. 26 cm), in ga položimo v segreto pečico. Tam ga pustimo približno pol ure. Ali je testo pečeno preverimo tako da zabodemo konico noža v pecivo in če na nožu ne ostane nobenih sledi, je pecivo gotovo pečeno.
Nato pecivo zvrnemo na čisto kuhinjsko krpo, in ga pustimo da se ohladi. Vmes stepemo sladko smetano, in ji dodamo preostale 4 žlice sladkorja in 4 kremfikse, da bo smetana bolj čvrsta, in jo položimo v hladilnik za vsaj 1 uro.
Ko je biskvit ohlajen ga prepolovimo in najprej dobro namočimo z sokom iz kompota, nato nanj naložimo višnje, ter na njih 2/3 smetane. Za okrasitev si prihranimo 8 lepih višenj. Nato smetano prekrijemo z zgornjim delom biskvita in še tega namočimo z sokom iz kompota. Celotno torto nato premažite z ostalo smetano, toda kakšen dcl smetane si prihranite za dekoracijo.
Nadaljujte z dekoracijo torte, ki jo sicer lahko okrasite po želji, lahko pa tudi tako kot jaz.

Veliko zabave pri peki in DOBER TEK!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev