Moja kuhinja:

torta za zaljubljene



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • . pecilni prašek
  • . 2 jajci
  • . 1 1/4 skodelice moke
  • . 80 g čokolada za kuhanje
  • . 1 skodelica mletega sladkorja
  • . 2/3 skodelice sirotke,lahko tudi kislo mleko ali tekoči jogurt
  • . vanila sladkor ali vaniljev ekstrakt
  • . 90 g masla
  • . čokolada za obliv torte

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1870

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 487

Navodila za pripravo

Mleti sladkor in maslo zmešamo skupaj,dodamo jajca. Posebej zmešamo moko in pecilni prašek. Na pari stopimo čokolado in stopljeni primešamo sirotko. Nato stopljeno čokolado zlijemo v zmes z jajci in počasi dodajamo moko. Mešamo da dobimo gladko tekoče testo.

Testo zlijemo v namaščen pekač -tortni model in pečemo pri 160 st.C 40 minut..
Nato na biskvit namažemo kremo / čokoladna krema iz vrečke/. Počakamo, da se krema malo strdi in jo nato prelijemo s čokolado za obliv torte. Spet počakamo da se ohladi in strd.
Če želimo narediti tak vzorec kot je na sliki stopimo še čisto malo bele čokolade. S čajno žličko naredimo kupčke bele čokolade po površini in z zobotrebcem razvlečemo belo čokolado v vse smeri. Pokaže se nam vzorec kot pajkova mreža.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev