TORTA ZA ZALJUBLJENE
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: ANITA ŠPILAK
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos vanili sladkor
- 10 dag jedilne čokolade
- 6 kos rumenjakov
- 3 jedilna žlica sladkorja
- 6 dag margarine
- 1 dcl sladke smetane
- 18 dag masla
- 6 kos sneg beljakov
- 1 kos vanili puding
- 1 kos lupino naribane limone
- 12 dag sesekljanih mandeljev
- 18 dag gladke moke
- 1 ščepec cimeta
- 0,5 dcl Rdečega vina
- 20 dag robid
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2753 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 875 |
Navodila za pripravo
Zmiksamo sneg šestih beljakov , dodamo 10 dag sladkorja.
Posebaj zmiksamo šest rumenjakov z 10 dag sladkorja,vanili sladkorjem,limonino lupino in ščepcem soli.
Dodamo sneg beljakov, 12 dag sesekljanih mandeljev in 18 dag moke.Na koncu primešamo 6 dag raztopljene margarine.
Za prvo kremo zavremo 1 dcl sladke smetane , dodamo 10 dag jedilne čokolade.Ko je ohlajeno zmiksamo in dodamo 18 dag zmiksanega masla, 1 čajno žličko ruma.
Za drugo kremo v 2 dcl rdečega vina zakuhamo robide in vanili puding, ki smo ga zmešali z 0,5 dcl vina , sladkorjem .
Torto dvakrat prerežemo, filamo najprej z kremo od robid,drugo plast z čokoladno kremo.
Torto poljubno okrasimo.