Moja kuhinja:

tortica za Sv. krst



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 27 g pecilni prašek
  • 400 g sladkor v prahu
  • 300 g marshmallows
  • 450 g moke
  • 9 jajc
  • 450 g sladkorja
  • 1.8 dcl VODE
  • 1.8 dcl olja
  • 18 dcl sladke smetane
  • 400 g čokolade
  • 100 g masla / margarine
  • 100 g čokolade (naribane)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3493

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 722

Navodila za pripravo

Torta je namenjena za 40 oseb.

Beljake ločimo od rumenjakov in naredimo trd sneg. Rumenjake damo v mešalnik, dodamo sladkor, vodo in olje. Mešamo, da se malo speni. Dodamo moko (v njo vmešamo pecilni prašek) in miksamo vsaj 13 minut. Dlje kot mešamo boljši je bisvit. S kuhalnico premešamo z beljaki in dodamo naribano čokolado (3 tablice). Jaz sem pekla vsako plast biskvita posebej (sestavine delimo s 3). Biskvit pečemo 35-40 minut pri 180°C oz 18-19 minut, če pečemo vsako plast posebaj.
Smetano zlijemo v posodo in vanjo nadrobimo čokolado (400 g - 200g mlečne in 200g jedilne). Mešamo, dokler se čokolada ne raztopi. Smetana ne sme zavreti! Odstavimo iz ognja in pustimo da se ohladi(najboljše čez noč). Ko je hladna, jo z ročnim mešalniko zmiksamo.
Sestavimo torto. Plast biskvita + čokoladna krema + naribana čokolada, ponovimo...
Ko je tortica končana, jo namažemo z masleno kremo (zaradi marshmallow plasti). Masleno kremo naredimo iz masla in sladkorja v prahu. Maslo stepamo tako dolgo, da ne postane penasto, potem mu dodamo sladkor v prahu. Z kremo namažemo celotno torto (na tanko).
Vzamemo marshmallow penice in jih segrevamo v mikrovalovni pečici kakšno minuto, da se napihnejo. Še vročim dodamo sladkor v prahu in gnetemo dokler ne dobimo voljno testo, ki se ne lepi na roke. PAZI: marshmallow je zelo vroč, ko ga damo iz pečice, zato je potrebno mešat s kuhalnico ali z žlico. Ko imamo testo ga razdelimo na dva dela, ki ju bomo potrebovali za okrasitev. En del pobarvamo z roza barvo (oziroma rdeče damo malo manj). Testo damo čez noč v shrambo, da se lepo obarva in da ga je naslednji dan lažje oblikovati.
Ko ga potrebujemo, ga vzamemo iz shrambe in ga razvaljamo. Valjamo na gustinu (nikoli na moki ali čem podobnem). Po želji okrasimo tortico.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev