Moja kuhinja:

Trojna čokoladna torta



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



biskvit

  • 2 jajci
  • 1 žlica kakava
  • 40 g sladkorja
  • 40 g bele moke

bela čokoladna krema

  • 300 g bele čokolade
  • 50 g mletega sladkorja
  • 7 g želatine v prahu
  • 2 dcl sladke smetane
  • 1 dcl mleka
  • 2 jedilna žlica pina colade/ malibuja
  • 2 rumenjaka

mlečna čokoladna krema

  • 2 jedilna žlica črne kave
  • 2 dcl sladke smetane
  • 1 dcl mleka
  • 300 g mlečne čokolade
  • 50 g mletega sladkorja
  • 7 g želatine v prahu
  • 2 rumenjaka

temna čokoladna krema

  • 2 rumenjaka
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 300 g temne, jedilne čokolade
  • 7 g želatine v prahu
  • 2 jedilna žlica ruma
  • 1 dcl mleka
  • 2 dcl sladke smetane

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 16546

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 760

Navodila za pripravo

Recept velja za okrogli pekač za največ 28 cm premera (za večje pekače, količine prilagodimo). Jajca penasto utepemo s sladkorjem in dodamo moko s kakavom. Maso vlijemo v pekač in spečemo na 180 stopinj.

Vse kreme naredimo po enakem postopku, a eno po eno. Želatino zmešamo s pol dcl hladnega mleka in pustimo, da nabrekne. Tačas rumenjake penasto utepemo s sladkorjem v prahu in prilijemo pol dcl vročega mleka. Vmešamo nabreklo želatino in dobro stepemo. Segrejemo na 80 stopinj (malo pod vreliščem) in dodamo stopljeno čokolado. Premešamo in pustimo, da se dokaj ohladi. Tačas stepemo smetano in jo primešamo skoraj hladni čokoladni zmesi in dodamo še liker. Premešamo in vlijemo na biskvit (uporabljamo tortni obod).

Damo v hladilnik za pol ure, da se strdi, preden nanesemo drugo kremo. V tem času pripravimo drugo kremo in tako nadaljujemo postopek. V kreme bi lahko dodali malce več smetane, saj se mi je zdela krema malce preveč zbita... Je pa torta zelo enostavna in je ni potrebno posebej dekorirati ali oblivati. Okrasimo jo lahko le s čokoladnimi ostružki (stopljeno čokolado namažemo na peki papir in skoraj ohlajemo ostrgamo ali poljubno oblikujemo).

čokolada , torta , Katja Turk




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev