Turški med
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Andreja Pucelj
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 6 jedilna žlica moke
- 3 jedilna žlica masla
- 2 jedilna žlica sladkorja
- 1 jedilna žlica arome vanilije
- 500 ml VODE
- 1-2 pest orehov, lešnikov ali pistacij
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 5335 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 708 |
Navodila za pripravo
V manjšo kozico vsujte dve žlici sladkorja in sladkor stopite in ga segrevajte, da karemelizira in postane rjav. Sladkor potem zalijte z vodo, vanilijo in dodajte še 250 g sladkorja. Premešajte in počakajte, da zavre. Potem pripravimo podmet in sicer na maslu stopimo moko in jo prepražimo in počasi dodajamo vrel sladkorni sirup in neprestano mešamo. Po želji lahjko dodamo še pest ali dve željenih oreškov. Turški med ohladimo in potem postrežemo.