Moja kuhinja:

Turški med



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 6 jedilna žlica moke
  • 3 jedilna žlica masla
  • 2 jedilna žlica sladkorja
  • 1 jedilna žlica arome vanilije
  • 500 ml VODE
  • 1-2 pest orehov, lešnikov ali pistacij

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5077

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 617

Navodila za pripravo

V manjšo kozico vsujte dve žlici sladkorja in sladkor stopite in ga segrevajte, da karemelizira in postane rjav. Sladkor potem zalijte z vodo, vanilijo in dodajte še 250 g sladkorja. Premešajte in počakajte, da zavre. Potem pripravimo podmet in sicer na maslu stopimo moko in jo prepražimo in počasi dodajamo vrel sladkorni sirup in neprestano mešamo. Po želji lahjko dodamo še pest ali dve željenih oreškov. Turški med ohladimo in potem postrežemo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev