Moja kuhinja:

valentinčkove rožice



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • . pecilni prašek
  • . 2 jajci
  • . Biskvit:
  • . 1 1/4 skodelice moke
  • . 80 g čokolada za kuhanje
  • . 1 skodelica mletega sladkorja
  • . 2/3 skodelice sirotke,lahko tudi kislo mleko ali tekoči jogurt
  • . vanila sladkor ali vaniljev ekstrakt
  • . 90 g masla
  • . SKODELICA= 2,5 dcl
  • . 1 vrečka za čokoladno kremo
  • . črna čokolada za obliv in malo bele čokolade za okraske

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1738

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 514

Navodila za pripravo

V skledi zamešamo sladkor in maslo, dodamo cela jajca in mešamo da dobimo gladko maso. Posebej zmešamo moko in pecilni prašek.
Na pari stopimo čokolado, odstavimo s štedilnika in dodamo sirotko( jogurt..) in mešamo, da dobimo gosto maso. To zmes nato zlijemo v posodo kjer smo zmešali jajca,sladkor .Premešamo in nato počasi dodajamo moko s pecilnim praškom.
Pred tem ogrejemo pečico na 160 st.C. Testo zlijemo v namaščen ( ali peki papir) pekač in pečemo cca. 30minut. Za to pecivo vzamemo večji pekač, da nam pride biskvit bolj nizek. Ko je pečen izrežemo
( odtisnemo) rožice, vsako namažemo s čokoladno kremo,prekrijemo z drugo rožico in prelijemo s temno čokolado. Okrasimo z malino, smetano, belo čokolado ...

Pozor: biskvit, kateri nam ostane pri izrezovanju rožic uporabimo v naslednji sladici.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev