Moja kuhinja:

VALENTINOV ČOKOLADNI SUFLE



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 4 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 jajca
  • 50 g sladkorja
  • 1 jedilna žlica sladkorja v prahu
  • 10 dag masla
  • 50 g temne čokolade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3372

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 494

Navodila za pripravo

V vodni kopeli razstopimo temno čokolado. Ko se stopi, primešamo 2 žlici sladkorja. Rumenjake ločimo od beljakov, jih razžvrkljamo in vmešamo v čokolado. Nekoliko ohladimo.
Beljake stepemo v sneg, ki mu med mešanjem dodamo preostali sladkor. Čokoladni masi dodamo četrtino snega in gladko razmešamo. Na koncu rahlo vmešamo preostali sneg.
Čokoladno maso razdelimo v z maslom MOČNO namazane lončke za sufleje. (če nimamo lončkov za sufleje, si pomagamo z večjimi lončki za kavo) Lončke naložimo v pečico segreto na 180 stopinj C za 7-12 min. odvisno od pečice. Notranjost suflejev mora biti še tekoča, ko jih prerežemo. Vzamemo jih iz pečice, prevrnemo na krožnik in potresemo z mletim sladkorjem, okrasimo in takoj ponudimo.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev